2 Comments

 1. linda

  Hej!

  Vart fick du utskrivet metamina? I min stad (malmö) verkar de flesta läkarna inte ens kunna överväga att skriva ut det. Jag har idag provat alla medinet, concerta, alla ritalin, strattera. (löjljigt eg då allt utom strattera är samma sak..)

  Schysst om du orkar/hinner svara 🙂

  • anna

   Hej!

   Förlåt för segt svar! Fick det utskrivet i Stockholm. Låter konstigt att dem inte kan överväga att skicka en förfrågan till Läkemedelsverket ens?

   Har man testat Strattera och minst två Centralstimulantia utan tillräckligt resultat eller medföljande biverkningar så har man rätt att få prova Metamina.

   Överläkaren, på en psykiatrisk mottagning måste vara behörig att få söka licens för det till dej, det är inte alla som är det. Testa och fråga då efter någon annan.

   Min läkare var också tveksam då hon själv inte hade någon patient som hon skrivit ut det till men kollegor som hade det och inte hört om någon stort tillfredsställande resultat.

   En annan läkare jag träffade på en adhd-kurs sa att det är bara att ligga på läkaren och säga att man vill testa.
   Det är en rätt omfattande process då läkaren måste bli godkänd och patientens fall likaså. Sedan måste ett apotek godkänna. Det tog 3 veckor för mig. Sen fick jag en burk med 100 tabletter 5 mg.

   Men tillslut så testade vi och det fungerar mycket bättre!! Inga biverkningar alls förutom när medicinen går ut kroppen, då jag ofta känner mig trött. Jag tar 5 mg på morgonen och 5 mg till om det behövs efter 4-5 tim då den går ur kroppen på mig (jag känner det mycket väl) men bara om jag så att säga behöver vara “fokuserad” en hel dag.

   Om jag bara ska fokusera några timmar så brukar en räcka. Dock varierar det faktiskt beroende på dagsformen och hur jag mår. Är jag redan trött, hängig eller hungrig tex så ger inte alltid medicin så bra effekt. Men får iaf inga biverkningar. Känner mig inte “hög” eller euforisk. Mest lugn, driven och fokuserad. 🙂

   Hoppas detta var ett bra svar till dej!

Leave a Reply