Flytta!

Så kom äntligen DAGEN jag så länge väntat på. Närmare 2 års väntan är nu över. För två veckor sedan skrev jag på kontraktet och om ca 2 veckor får jag tillgång till nycklar och flyttar in den 2 sep till en studentetta vid Stora Lappskärsberget/Frescati !

Har varit lite splittrad från dag till dag över HUR bra detta egentligen är. Har nog inte hunnit fatta det än.. För lite mer än två år sen flyttade jag hem igen, var arbetslös ett tag och hoppade sedan på studier vid Stockholms Universitet. Visste då inte att det skulle ta 1 och ett halvt år innan jag skulle komma in på det jag verkligen ville läsa, kurserna psykologi 1, 2 och 3. Så i tre terminer med Praktisk filosofi, sociologi och pedagogik så gick jag nästan bara och väntade. Är dock sjukt glad över att jag läst dem kurserna, då det gör min utbildning mer bred samt att de kurserna tar upp liknande saker fast i olika kontexter och synsätt. Har inte klarat någon av dem tre kurserna på 30 hp fullt ut, men är nöjd ändå! 🙂

Nu återstår bara stressen över om jag kommer in på Psykologi 2 till hösten eller inte, då jag återigen blev reserv (var i och för sig väntat) i urval 2 men nu plats nr 2 ! Hoppas verkligen på tur i det här läget, det vill mycket till om jag inte kommer in. Av de 65 som är antagna så måste det i alla fall vara någon/några som inte skriver in sig på uppropet den 28/8! Till dess är det bara att hålla andan och hoppas på det bästa!

Kommer jag inte in där så har jag sökt lite reservkurser som jag blev reserv nr 1 på, så studier blir det i höst hur som. Måste kamma in 15 Hp i höst för att få behålla studentettan när SSSB testar resultaten från hösten i vår. Hade ett tag tänkt att bara jobba och bo kvar hemma ett halvår till om jag inte kom in på Psykologi 2 kursen, men sen fick jag en studentetta och då tänkte jag om. Kom fram till att det är bra om jag läser upp lite poäng i höst hur som, för då har jag större chans att komma in i vår i sånna fall. Då måste jag dock lägga till ytterligare en termin innan min kanditat blir klar, och det vill man ju inte! 3 och ett halvt år räcker, 4 år är lite väl mycket, då jag troligtvis kommer plugga master 2 år sen.

Så såhär ser det ut, lever i en bubbla just nu med mycket inre stress och ångest. Kan inte planera särskillt mycket, vilket jag annars mår bra av. Min ADHD hjärna behöver det! Därför har jag hållt mig undan lite från yttre världen, är mest hemma eller jobbar, försöker nysta ihop allt, vara så förbered som möjligt på alla de vägar/saker som kan dyka upp och om dem inte gör det. Det är inte lätt när det är svårt…

Hur som så kliar det i mig att börja packa allt inför flytten, får ångest av att vänta. Vill bara få det gjort. Har till och med gjort tre listor över saker som behöver inhandlas och packas ner. Det var betydligt mer än jag trodde. Måste tänka “utanför boxen” då jag ska flytta till ynka 17 kvm och därav inte kan ha med mig/köpa allt jag tänkt. Helst skulle jag vilja ha så lite saker som möjligt. Blir stressad av för mycket prylar. I min värld är en säng, en bokhylla (med så lite innehåll som möjligt), ett bord med två stolar och en fotölj allt jag behöver. KANSKE en blomma på det. Men gardiner, mattor, prydnadsaker osv är något jag helst skulle vilja leva utan. Det blir ju dock förstås trevligare med dessa saker..

Det enda som jag inte har ångest över just nu i samband med flytten är faktiskt ekonomin konstigt nog. Det har varit min största rädsla tidigare, hur jag ska klara mig ekonomiskt då helt plötsligt en hyra på 3000 kr, mat osv ska betalas. Men det är ordnat med jobb och studiebidrag, behöver inte ens ta studielån, vilket är precis så jag tänkt mig! Har t.o.m lagt undan och planerat för sparande inför två-tre kommande hyror. Det är ett fantastiskt framsteg i min värld!

Åter till listorna jag gjort, som jag får mer ångest över. HUR ska alla kläder och saker få plats?! Kommer behöva lämna kvar och slänga/skänka bort minst hälften av allt. Sen till det här med allt man ska ha/behöver i ett kök. Så långt hade jag inte riktigt tänkt tills för två veckor sen. Visst det är kul och köpa prylar. Men när jag inte ens vet hur många spisplattor jag har, hur stor ugnen är, om det ens finns lådor och skåp för alla basgrejer.. Ja det är sjukt mycket att tänka på!

Det kommer dock bli så skönt när allt är klart och inflyttat! Jag och Eija kommer bo där, mamma har henne på helger och någon vardagskväll om det behövs. Har två t-banestationer till jobbet där jag också får ha med mig Eija. 30 min hem till mamma med tunnelbana och buss och 15 min gångavstånd till skolan samt 5 min till närmsta träningsställe plus 50 m till närmsta ICA butik och havet! Bättre läge får man leta efter! Men det skönaste av allt är att jag ALDRIG mer behöver ta någon vidrig nattbuss hem som bara går en gång i timmen. Närmre in till stan!

20130818-165817.jpg

Leave a Reply